Za vas smo istražili 6 najčešćih mitova vezanih za geliranje noktiju, pa da odmah krenemo 😊 

  1. “Nokti mi se listaju, slabi su i sporo rastu. Staviću gel i sve će biti super!“

Gel nije čarobno sredstvo koje pomaže vašim noktima da postanu jaki, čvrsti i dugi. Gel nokte čini lepšima i dužim, ali ne ulazi u strukturu nokta, tako da nemojte očekivati da će gel ojačati vaše prirodne nokte. Ono što gel može napraviti je produžiti nokte i pružiti im čvrstoću dokle god je on na prirodnoj ploči nokta. Gel je odlično rešenje za nokte koji se listaju i pucaju, ali svakako taj problem treba rešiti iznutra dodatkom suplemenata i vitamin koji će obnoviti strukturu nokta. Ponudu najkavlitetnijih Strong gelova na tržištu možete pogledati ovde.

 

2. „Gel je zdraviji i bolji od akrila.“ 

Ova izjava se mogla smatrati posebno tačnom pre 15ak godina, ali sad više nije apsolutno tačna. Akril mnogi smatraju neuglednim materijalom zbog neugodnog mirisa kao i čudnih sastojaka, ali proizvođači akrila za nokte su napredovali i sad je akril jednako dobar za korištenje kao i gel, naravno ako koristite proverene materijale. Dakle, akril vam neće naštetiti dokle dok koristite proverene proizvode kvalitetnih brandova. Takođe tu je i novitet AcrylGel, kombinacija koja ima čvrstinu akrila, a fleksibilnost gela. Ukoliko do sada niste probali AcrylGel na vašim noktima naša preporuka je da probate što pre ovaj sjajni proizvod za ojačavanje i produženje nokatne ploče 😊

 

3. „Dugotrajno koristenje gela šteti zdravlju noktiju“

Potpuno netačno! Zdravlje nokta je nešto što dolazi iznutra, a ako dolazi iznutra očito je da gel na površni nokta ne može uticati na zdravlje vaših prirodnih noktiju. Ono što može naštetiti je nepravilna tehnika geliranja sa lošim i neproverenim materijalom, ali to ne znači da će štetiti konstantno korištenje gela kod osobe koja zna šta radi. Zato je naš savet da geliranje noktiju uvek prepustite manikir majstoru.

 

4. „Tanki nokti će lakše puknuti nego debeli“

Netačno. Gelirani nokti nikako ne mogu izgledati lepo i prirodno ako su napravljeni u debelom sloju ili ako su široki (lopatasti). Nokat mora biti tanak na rubovima i imati lepi, uski oblik. Ova zabluda možda dolazi iz činjenice da nokat na sredini mora imati formu i debljinu, izgrađen apex, ali to ne znači da vrh takođe mora biti debeo.

 

5. „Normalno je da koža pocrveni i iziritira se nakon geliranja noktiju“

Crvenilo i iritacija nisu normalne pojave nakon geliranja. To je znak da proizvodi koji su korišćeni nisu dobri za nas, moguće čak da pokazuju znakove alergije. Popričajte sa svojom kozmetičarkom i probajte saznati koji su vam sastojci naštetili. Danas na tržištu postoje brojni hipoalergijski gelovi, naša preporuka su Premium i Expert linije gelova, koje neće izazvati alergiju ni kod najosetljivijih korisnika.

 

6. “Ako ne želim više imati nokte sama ću ih skinuti“

Ovo je nažalost česta pojava kod žena koje misle da mogu same skinuti gel sa noktiju, i u 90% slučajeva završava loše. Ukoliko ste odlučile da više nećete koristiti gel, zakažite termin i prepustite skidanje gela profesionalcu. Pri nepravilnom skidanju gela može doći do oštećenja prirodne ploče nokta, ljuštenja prvog sloja nokatne ploče i  naknadno do infekcija koje vam sigurno nisu potrebne.