Saveti za ekstenziju noktiju💅

Bilo da ste obučeni tehničar za nokte ili jednostavno želite da znate šta tačno tražite kada se sledeći put počastite posetom salonu, naš jednostavan vodič će vam dati sve osnovne informacije i savete koji su vam potrebni o ekstenzijama noktiju u vidu nadogradnje tipsama ili izlivanjem na šablonu. Potrudili smo se da opišemo razliku između njih, kao i prednosti i nedostatke oba načina primene kako bismo vam pomogli da naparavite izbor.

Nadogradnja ili Izlivanje noktiju?

TIPSE ILI ŠABLONI?

Potrudićemo se da objasnimo i opišemo razliku između ova dva tipa ekstenzija noktiju, kao i prednosti i nedostatke oba načina kako bismo vam pomogli da odlučite koji je pravi izbor za vas i vase mušterije.

Šta su tipse?

Tipse su veštački nokti koji su napravljeni  od akrilne plastike i deluju kao pravi nokti.

Lepe se na ploču  nokta i formiraju osnovu za nanošenje gela ili akrila. Postoje tipse  koje pokrivaju celu nokatnu ploču i one koji samo delimično pokrivaju nokat.

Za nokatnu ploču se vezuju pomoću lepka namenjenog baš za plastične tipse.

Tipse postoje različitih veličina, oznaka od 1-10. Takođe i različitih oblika kao što su četvrtasti, badem, špic vrhovi…oblik se može dorađivati i oblikovati dodatnim turpijanjem.

Pri odabiru veličina tipsi važno je da tipsa savršeno odgovara veličini i obliku prirodne ploče nokta kako bi se osiguralo da pokriva nokatnu poču od ivice do ivice  kako bi se sprečilo oštećenje prirodnog nokta.

Kada potvrdite da su strane tipsi savršeno usklađene sa prirodnim noktom, tipse lepite pomoću male količine lepka za nokte na mestu gde se susreću sa ležištem nokta.

Kada zalepite tipse, možete ih iseći i oblikovati željenu dužinu pre nanošenja gela ili AcrylGela-a.

Prednosti nadogradnje noktiju tipsama:

 • Korišćenje tipsi je lako savladivo za početnike
 • Vrhovi noktiju stvaraju veoma ujednačen izgled na svakom noktu
 • Tipse stvaraju jaku i čvrstu osnovu

Nedostaci nadogradnje noktiju tipsama:

 • Vrhovi noktiju mogu stvoriti pritisak na koren nokta, što dovodi do oštećenja
 • Mogu izgledati deblje i imati manje prirodnu estetiku
 • Teže je dobijanje različitih oblika noktiju, zahteva više turpijanja I dzužu pripremu

 Šta su šaboni za izlivanje?

Šabloni za nokte se koriste za metodu izlivanja noktiju i mogu se koristiti sa gelom ili akrilom. Šabloni se postavljaju ispod noktiju i služe kao privremena podloga za nanošenje gela ili akrila, pomažući vam da izgradite nokat do željene dužine i oblika. Oni se uklanjaju kada je nokat izgrađen.

Kako primeniti šablone za nokte?

Dok se tipse noktiju lepe na vrh nokta, šabloni se postavljaju direktno ispod nokta. Oni su poput nalepnica koje su dizajnirane da se omotaju oko svakog prsta kako bi stajali na mestu tokom izlivanja. Šablon treba da bude pripijena oko prsta i da savršeno odgovara obliku nokta pre nego što počnete sa bilo kojom aplikacijom.

Šabloni za nokte imaju praktičan vodič na sebi koji vam omogućava da odredite dužinu i oblik vaših ekstenzija. Važno je da ih savršeno poravnate i učvrstite na mestu pre nanošenja gela.

Lepak nije potreban, kada budu pravilno postavljeni, možete započeti nanošenje gela ili akrila.

Prednosti izlivanja noktiju na šablonima:

 • Kada savladate izlivanje noktiju, generalno se smatra da je lakši rad ekstenzije noktiju izlivanjem nego tipsama
 • Manje koraka takođe znači da ih je brže primeniti
 • Veća mogućnost raznih oblika noktiju I lakša izrada različitih oblika, jer već pri izlivanju dobijamo oblik forme nokta koji želimo
 • Gotov izgled je tanji i prirodniji nego kod  upotrebe tipsi

Nedostaci izlivanja noktiju na šablonima:

 • Izlivanje noktiju može biti teže za savladavanje i zbog toga u početku sam proces izlivanja može biti dugotrajniji kod početnika
 • Klijenti su možda manje upoznati sa oblicima noktiju kod izlivanja na šablonu nego kod nadogradnje tipsama

Kada je u pitanju ekstenzija noktiju, ne postoji ispravno ili pogrešno! Kao što vidite, postoje prednosti i nedostaci i za tipse i za šablone i nadamo se da smo razjasnili razliku između njih i da smo vam pomogli da donesete odluku.

Naš izbor je tehnika izlivanja noktiju.😊

Najbolji izbor gradivnih gelova za izlivanje, kao i nadogradnju noktiju možete pogledato ovde.