AcrylGel– ovaj termin je danas već dobro poznat. 🙂

AcrylGel je idealno  rešenje za produženje nokatne polče, jer je fleksibilniji od akrila za rad, a čvršći i otporniji od gela.

Znatno skraćuje vreme izrade noktiju. Ukoliko želite da pravilno primenite AcrylGel u svom radu, čitanje ovog članka će vam pomoći u tome. 🙂

Materijal neophodan za izradu AcrylGel noktiju:

Pre same pripreme noktane ploče vršimo izbor Dual tipsi po veličini nokatne ploče, tipsa mora idealno da odgovara širini  nokatne ploče.

Kada izaberemo odgovarajuće tipse, pristupamo pripremi nokatne ploče.

Pre nanošenja AcrylGela obavezna je priprema noktane ploče. Priprema je ista kao kod gel tehnike.

Prvo se turpijom obradi cela površina nokatne ploče, zati se nanose prajmeri.

Prvo se nanosi kiselinski prajmer, ima ulgogu dehidratora, da odmasti i dehidriše noktanu ploču. Suši se 20ak sekundi na vazduhu. Nakon kiselinskog prajmera se nanosi bezkiselinski prajmer-Primer acid free, ima ulogu bondera. Služi za bolje vezivanje materijala za nokatnu ploču, ostavlja lepljiv sloj. Ne suši se nakon apliciranja, već se odmah nanosi baza.

Baza se nanosi u tankom sloju, tako što se utrlja u nokatnu ploču. Suši se u lampi UV 120 sec. LED 60 sec Nakon sušenja se ne fiksira lepljiv sloj. Može se koristiti UV/LED Base gel ili UV/Led Rubber Base.

AcrylGel se nanosi  špatulicom, mala količina je dovoljana, kuglica veličine par mm.

Kuglica AcrylGela se nanosi na unutrašju stranu Dual Tipse.

Zatim se četkica umače u tečnost na alkoholonoj bazi-Slip Splution, služi kako se AcrylGel ne bi lepio za četkicu prilikm rada. Višak tečnosti obavezno odstraniti, ukoliko je četkica pokupila mnogo tečnosti, kako se AcrylGel ne bi mnogo razredio prilikom rada. Četkicom tapkamo, razvlačimo, AcrylGel do željene dužine i forme.

Deo oko  zanoktica i bočni zidovi treba da imaju tanji sloj AcrylGela. Deblji sloj ostaje samo na sredini nokatne ploče.

Nanesite tipsu  na nokat  pod uglom od 45 stepeni, nagnutu prema  prirodnom noktu i nežno pogurati tipsu ka zanokticama. Ne vršite previše pritiska. Mala količina proizvoda može da iscuri sa strane tipse. Četkicom ukloniti višak AcrylGela koji je prešao van ivica tipse.

Obavezno zagladite i izravnajte i donju stranu nokta, tipsu sa unutrašje strane.

*Ukoliko želite još više da olakšate i skratite vreme radam pre stavljanja Dual tipse sa AcrylGelom možete naneti šablon za izlivanje, tako da će unutrašnja strana biti savršeno glatka I oblikovana. Potrebno je samo u tom slučaju sušiti nokat u lampi sa obe strane.

Dula tipse imaju iscrtane graničnike, koji pomažu prilikom naošenja AcrylGela kako bi svi nokti bili iste dužine.

I još jedna sjajna stvar…AcrylGel nema termo efekat prilikom polimerizacije u lampi, ne peče prilikom slušenja! 🙂

Suši se u UV lampi 120-180 sec. u LED lampi 90 sec.

Nakon sušenja u lampi polako odvojiti tipsu sa svih strana i ukloniti je, obrisati lepljiv sloj. Potrebna je minimalna obrada turpijom.

Na kraju možete iscrtati French, naneti boju ili samo završni sjaj i rezultat su savršeno izliveni nokti uz znatno kraće vreme rada.

Acrylgel nema miris i ne sadrži štetne sastojke, ne peče u lampi i veoma je postajan i izdržljiv.

Ukoliko i dalje niste probali ovaj način rada nemojte više čekati jer će i vama zasigurno AcrylGel postati omiljeni materijal za rad. ❤️

Postupak rada-VIDEO izlivanja AcrylGelom Dual Tipsama možete pogledati ovde.