Svi nekad osećamo potrebu za iskušenjem da probamo nešto novo.

Kao što volimo taj osećaj kada promenimo dužinu kose ili boju kose, tako isto pruža isti osećaj nova boja na noktima ili čak novi oblik noktiju.

Za vas smo izdvojili najbolje oblike noktiju, uz nekoliko saveta koji će vas voditi na ovom putu.

Postoji  više oblika noktiju nego što imamo prstiju ‎😃 zato smo odlučili da vam  pomognemo da izaberete prave oblike za vaše nokte, tako da zaista možete da uživate u svom savršenom manikiru.

Ovi saveti će vam biti od koristi  bilo da sami želite da oblikujete nokte ili ćete se ipak prepustiti profesionalcu da to učini.

Kako pronaći pravi oblik noktiju?

Kratki prsti

Najbolji oblik: Okrugli nokti. Ovaj oblik izdužuje vaše prste, čineći ih vitkim, a takođe čini da široki nokti izgledaju tanji. Počnite turpijanjem i praćenjem prirodnog oblika vrha prsta. Okrenite ruke i proverite simetriju krivine.

Široka površina nokatne ploče i dugi nokti

Najbolji oblik: Ovalni nokti. Ova omiljena pista izdužuje nokte i po širini i po dužini. Sličan je obliku badema, ali malo više tup po ivicama. Turpijajte svaku stranu nokta i lagano zavijte turpiju prema centru nokta da biste stvorili oblik nalik jajetu.

Vitki, dugi nokti

Najbolji oblik: Bademovi nokti. Vitak sa strane i tanak u osnovi, ovo je trenutno jedan od omiljenih oblika. Turpijajte svaku stranu nokta i oblikujte vrh sužavanjem slobodne ivice da biste napravili vrh.

Za one koji žele minimalno održavanje

Najbolji oblik: Kvadratni nokti. Ako imate dugačke, uske gredice za nokte i volite kratku dužinu, ovo je oblik za vas. Tražite dodatnu dužinu? Ljubitelji akrila se raduju, dugi kvadratni nokti su savršeno platno za trendovske nijanse i umetnost noktiju. Postignite ovaj oblik turpijanjem u pravoj liniji preko slobodne ivice.

Univerzalni oblik

Najbolji oblik: Skuoval nokti. Dobro izgleda svima! Ovaj univerzalno oblik noktiju koji izgleda dobro na kratkim i dugim prstima. Delimično ovalni i delimično kvadratni, ovo je super lako za održavanje na kratkim noktima. Počnite turpijanjem pravo poprečno, a zatim zaokružite uglove jednim dugačkim potezom, povezujući slobodnu ivicu zajedno. Okrenite ruke prema sebi i podesite po potrebi.

Kratki prsti i dugi nokti

Najbolji oblik: Stiletto nokti. Ovo je oblik napravljen za duge nokte (preporučujemo da se radi sa AcrylGelom ili čvršćim Builder gelovima) koji se završava oštrim vrhom. Ovo je poput bademastog oblika, ali više šiljatog. Pronađite centar vrha nokta, a zatim oblikujte obe strane tako što ćete lagano sužavati prema vrhu nokta. Zatim počnite da oblikujete vrh sužavanjem slobodne ivice da biste napravili vrh.

Za entuzijaste akrila

Najbolji oblik: Balerina nokti. Ovaj oblik zahteva održavanje u  salonu. Dugačak, tanak i četvrtastog vrha, ovo odgovara dugim, vitkim prstima i kutikulama pod uglom. Zovu se balerinski nokti jer vrh podseća na šiljastu cipelu. Tražite nešto sa malo više prednosti? Isprobajte srodni oblik sa takozvanim „kovčezima“, ovaj oblik je malo više ugao od balerinskih noktiju i manje je zaobljen kada su u pitanju strane nokta.

Za one koji žele biti drugačiji

“The Influencer Style”

Najbolji oblik: Kosi nokti. Budite trendseter! Kao vaša omiljena nijansa, ovaj kvadratni stil noktiju se kosi dijagonalno za zaista jedinstven oblik noktiju.

Dugi kvadratni oblik noktiju

“The Diva Style”

Najbolji oblik: Dugi kvadratni nokti. Ako imate dugačke, uske gredice za nokte i više volite dugačke nokte, ovo je oblik za vas. Puder nijanse koje su uvek u trendu  i Nail art kao što je Babyboomer izgledaju dobro na dugim kvadratnim noktima. Postignite ovaj oblik turpijanjem u pravoj liniji preko slobodne ivice i paralelno sa bočnim zidom. Savršeno za spuštanje u druge oblike kada želite da promenite nešto drugačije. Ovaj oblik je takođe jedan od  omiljenih modela za nokte mnogih poznatih ličnosti.

Pronašli ste svoj savršen oblik noktiju, sada je vreme da odaberete svoju savršenu nijansu. Pregledajte naše prolećne trendi nijanse – metalik, žute, pastelne, azurne plave i nežne nijnase lavande – izaberite vašu savršenu nijansu da upotpunite svoj manikir ‎😃

Izbor nijansi pogledajte ovde.