Nokti su ne samo estetski element naših ruku, već i pokazatelj opšteg zdravlja.

Leti, kada smo često izloženi suncu, vodi i drugim faktorima koji mogu uticati na zdravlje noktiju, važno je posvetiti posebnu pažnju njihovoj nezi.

Visoke temperature, suv vazduh, izlaganje sunčevim zracima i hemikalijama mogu dovesti do isušivanja, lomljenja i oštećenja noktiju. Stoga je ključno znati kako pravilno negovati nokte tokom leta kako bismo ih održali zdravim i lepim.

Potrudili smo se da vam pružimo korisne savete i smernice o tome kako negovati nokte tokom leta, kako biste mogli da uživate u jakim i blistavim noktima tokom cele sezone.

Da biste pravilno negovali nokte leti i održali ih zdravim, evo nekoliko korisnih saveta:
  1. Hidratacija: Leti je važno održavati hidriranost kako biste sprečili isušivanje noktiju. Pijte dovoljno vode tokom dana kako biste održali hidrataciju ne samo kože već i noktiju.

  2. Koristite zaštitu od sunca: Kada provodite vreme na suncu, nanesite kremu za sunčanje na ruke i nokte kako biste ih zaštitili od štetnih UV zraka. Sunce može isušiti nokte i uzrokovati da postanu krhki i lomljivi.

  3. Koristite hidratantnu kremu za ruke: Redovito nanosite hidratantnu kremu na ruke i nokte kako biste održali vlagu. Birajte kreme koje su bogate hranjivim sastojcima poput vitamina E i ulja koja će pomoći u jačanju noktiju.

  4. Manikir sa gel lakom ili gelom vam dodatno može ojačati nokte i pružiti vam jake i besprekorno uredan manikir i do 3 nedelje.

  5. Izbegavajte agresivne hemikalije. Kada koristite hemikalije, nosite zaštitne rukavice kako biste zaštitili nokte od izlaganja agresivnim supstancama.

  6. Koristite kvalitetne proizvode za negu noktiju: Odaberite kvalitetne proizvode za negu noktiju, poput ulja za nokte i krema za jačanje noktiju. Ovi proizvodi će pomoći u hidrataciji, jačanju i obnavljanju noktiju. Takođe, ukoliko radite tehnike ojačavanja noktiju gelovima ili gel lakovima, birajte proverene proizvode.

  7. Pazite na dužinu noktiju: Leti je praktično držati nokte nešto kraćim, kako biste izbegli lomljenje ili oštećenje prilikom aktivnosti na otvorenom.

  8. Redovito ih održavajte, redovito ih turpijajte kako biste uklonili neravnine i sprečili pucanje. Održavajte čistim i urednim, redovno i četkajte kako biste uklonili prljavštinu i ostatke proizvoda, naročito krema i ulja za sunčanje. Ukoliko na svojim noktima imate gel ili gel lak, korekcija se preporučuje na 15-20 dana.

  9. Uravnotežena ishrana: Ispravna ishrana može imati pozitivan uticaj na zdravlje noktiju. Uključite hranu bogatu vitaminima, mineralima i proteinima, poput voća, povrća, orašastih plodova, ribe.

Pravilna nega noktiju tokom leta je od izuzetne važnosti kako biste održali njihovo zdravlje i lepotu.

Hidratacija, zaštita od sunca, korišćenje hidratantnih krema, izbegavanje agresivnih hemikalija i kvalitetni proizvodi za negu noktiju su samo neki od ključnih faktora koji će vam pomoći da održite nokte u dobrom stanju.

Redovna briga o noktima i uravnotežena ishrana takođe igraju važnu ulogu u očuvanju njihovog zdravlja.

                         

Nemojte zaboraviti da nokti odražavaju vaše opšte zdravlje, pa je važno voditi računa o sebi i održavati uravnotežen način života.

Primenjujući ove savete, možete uživati u jakim, zdravim i prelepim noktima tokom leta i izvan njega.