Jedna u moru dilema svih početnika u naildesignu je dobra priprema nokta,šta to podrazumeva,koje su to tečnosti koje nam to obezbedjuju i na koji način?

Probaću da olakšam pri objašnjenju da je priprema nokta uz pripremne tečnosti jedan od najbitnijih,ako ne i najbitniji koraka u naildesignu i nail modelingu.Dobra priprema obezbedjuje kvalitet,postojanost i dugostrajnost bez oštećenja nokta,i nokatne ploče.

Nakon prskanja dezifencionim sredstvom,sebe,i ruke klijenta možemo smatrati učinjen prvi korak u pofesionalnosti i obezbedjivanje poverenja izmedju nas i klijenata.Priprema nokta vrši se,pogurivanjem zanoktica,i obradom nokatne ploče (150 ili 180 grt).

Nanošenjem prajmera obezbedjuje se jaka dehidracija nokta,kao prva i jaka vezivnost materijala za nokat kao druga polaznica osnovnog dobrog kreiranja noktiju.

Pitamo se koja je razlika izmedju kiselinskog i bezkiselinskog pajmera,i da li je mnogo koristiti oba?

Kiselinski prajmer nanosi se prvi na nokat obezbedjuje potpunu dehidraciju na noktu i vetri,ne ostavlja lepljiv trag,dok bezkiselinski prajmer dolazi nakon kiselinskog i ostavlja lepljiv trag na noktu,obezbedjuje bolju  vezu izmedju nokta i materijala kojim radimo.

Za problematične nokte uočavamo da je bolje korišćenje oba prajmera

1.kiselinski

2.bezkiselinski.

Takodje postavlja se pitanje da li se mogu kombinovati svi prajmeri sa svim gelovima.Generalno da,mada se naravno uvek savetuje da se koriste pripremne tečnosti sa istim proizvodjačima gelova koje koristite.

Prajmeri nam  svakako obezbedjuju dobru vezu u radu,po protokolu i proceduri znamo da smo sve učinili da naš rad bude profesionalan i kvalietan.

 

Snežana Buzić