Savšeni francuski manikir je omiljen tokom svih godišnjih doba…a naročito ga volimo zimi i pred praznike, jer odiše notom elegancije.

Za francuski manikir treba će vam potpuno isti proizvodi kao i za klasični manikir sa trajnim lakom.

Kod ovog elegantnog nail art-a, koji je prikladan za apsolutno sve prigode, reč je samo o pravoj tehnici za postizanje takvog izgleda.

Pređimo sada na konkretne proizvode – obavezni su:

Prvo ćemo pripremiti nokat kao kod uobičajnog manikira – poguraćemo ćemo zanoktice, turpijom izmatirati ploču nokta i oblikovaćemo nokte kako želimo.

Nakon toga nokte ćemo pažljivo prebrisati četkom kako na njima uopšte ne bi bilo prašine.

Zatim nanosimo  Nail Prep, on će savršeno odmastiti nokte i dezinfikovati nokte i ruke. Suši se na vazduhu 10 sekundi.

Zatim nanesite tanak sloj Primer acid free, on ima ulogu bondera, koji ostavlja lepljiv sloj i ne suši se. On služi kako bi se materija-baza, bolje vezala za nokatnu ploču.

Ukoliko je masnija noktana ploča savetuje se upotreba  kiselinskog prajmera koji ima dodatnu ulogu odmašćivanja i dehidrisanja nokatne ploče.

Na njega nanesite osnovnu bazu – preporučujem kamuflažnu, naša preporuka je prelepa nijansa Rubber Base Cinnamon koja će stvoriti elegantniju pozadinu od prozirne i zamaskirati sve nedotatke na noktu, a deluje prirodno za razliku od gel laka u nekoj ružičastoj ili bež nijansi  kada bi se koristio  kao podloga. Rubber baza je svakako i čvršća od obične gel lak baze i osigurava dugotrajniji manikir.

Sada dolazi najvažniji deo francuskog manikira – tanku četkicu umočite u beli gel lak, preporučujemo gel lak iz kolekcije White No1 ili Japan No 1, koji imaju  bogatu pigmentaciju, tako da će već prvi sloj lepo pokriti nokat.

Pre nanošenja temeljito protresite trajni lak jer se njegov pigment može nataložiti na dnu bočice.

Četkicom na noktu nacrtajte vodoravnu liniju na mestu na kojem želite da se završi francuski manikir (preporučujemo mesto gde se završava nokat i počinje slobodni vrh nokta). Međutim, ovde nismo gotovi, jer da bi ovaj manikir izgledao stvarno elegantno i moderno, linije je potrebno povući i sa svake strane nokta. Kod prvih linija povući ćemo druge vodoravne crte zahvaljujući kojima ćemo „nacrtati“ područje za francuski manikir. Ovaj je deo potrebno obojiti belim trajnim lakom, popuniti ceo deo koji smo iscrtali i brzo u lampu.

Na slici ispod možete pogledati postupak pravilnog iscrtavanja french linije.

Rad s tankom četkicom zaista je precizan i zato vam ne treba samo strpljenje, već i mirna ruka – međutim, ne postoji ništa što ne biste mogli savladati!

Na kraju je dovoljan samo sloj završnog sloja, koji će učvrstiti  ceo manikir i dati besprekoran sjaj, naša preporuke je fantastični Shinny Top.

Ovo su svi koraci za savršen brzi francuski manikir tehnikom gel lak.😊

Rezultat je očaravajući elegantni manikir.